Sportmarketing

Wij zetten sport en topsporters in om de community te versterken. Sport verbindt en is bereikbaar voor iedereen. Dit maakt dat sport een effectief instrument is om doelgroepen in beweging te brengen. Door gevestigde en talentvolle topsporters onder te brengen bij Legendary Lanes, hebben we alles in handen om het topsportklimaat in Nederland te versterken. We zetten onze Legends in in het bedrijfsleven, binnen organisaties, bij scholen en bij sportverenigingen. Dit met als doel om een ultiem topsportklimaat te creëren en topsport aan breedtesport te koppelen. Onze sporters zetten wij weg als Legends, als voorbeelden. Helden waar kinderen tegenop kijken, maar die tegelijkertijd benaderbaar zijn door een clinic die ze geven op scholen en sportverenigingen. Bedrijven helpen wij om een gezond werkklimaat te creëren. Wanneer ze sport in willen zetten als communicatiemiddel, zijn wij de te benaderen partij. We werken een idee uit tot een geheel marketingconcept en zorgen tevens voor de uitvoering ervan. Neem als voorbeeld ons programma “The Legendary Lane To”. Binnen dit programma begeleiden we samen met onze topsporters de werknemers van een bedrijf naar een bepaald sportevent. We schrijven trainingsschema’s op maat, organiseren gezamenlijke trainingen en teambuildingsactiviteiten. Tot slot ondersteunen we sportverenigingen met onze kennis op het gebied van marketing en innovatie, zodat ze mee kunnen gaan met de digitale veranderingen en mogelijkheden die dit met zich mee brengt.

Clinics

Nelson Mandela verwoordde het ooit zo mooi: “Sport has the power to change the world. It has the power to inspire. It has the power to unite people in a way that little else does. It speaks to youth in a language they understand. Sport can create hope where once there was only despair. It is more powerful than government in breaking down racial barriers.” Samen met onze sporters organiseren wij clinics, lezingen en workshops voor bedrijven, scholen en sportverenigingen. We zullen er de wereld niet mee veranderen, maar we zullen deelnemers wel inspireren en samenbrengen. Onze sporters hebben allemaal hun eigen verhaal waarin veel componenten voorkomen die interessant zijn voor diverse doelgroepen. Samenwerken, focussen, motiveren, doelen stellen, discipline, het omgaan met tegenslagen, maar ook het vieren van successen… Allemaal dingen waar topsporters mee te maken hebben! Samen bedenken we programma’s op maat, waarbij we uitgaan van de kracht van onze sporters en hetgeen ze bezighoudt buiten de sport.

Events

Legendary Lanes kan de organisatie van een compleet event op zich nemen. Wij hebben in ons team veel expertise op dit gebied. Zo is Renate betrokken bij de organisatie van het WK Wielrennen en heeft Jansien vele sport gerelateerde events georganiseerd, zoals het Sportgala in Drenthe. Naast het organiseren voor derden, hebben wij ook onze eigen events. Denk aan de diverse clinics die wij met onze Legends organiseren en het Sportcongres Noord-Nederland, dat in 2017 zijn eerste succesvolle editie kende. Hieronder vind je de events die binnenkort plaatsvinden.

Sponsoring

Legendary Lanes is uniek in Nederland. De sportmarketingbureaus die er zijn, ondersteunen voornamelijk de absolute wereldtoppers. Legendary Lanes helpt naast de gevestigde namen, ook de groep onder de wereldtop, omdat zij het des te meer nodig hebben. De gevestigde namen zoals Max Verstappen en Dafne Schippers zijn ook jong begonnen. Iedereen staat achter deze helden, maar deze helden moeten wel gecreëerd worden. Daar is niet alleen talent voor nodig, maar simpelweg ook geld. Het ‘adopteren’ van jonge topsporters kan men zien als een investering voor de toekomst. Met kleine bedragen kan een groot verschil gemaakt worden en wanneer de sporters doorbreken naar de wereldtop, zitten de bedrijven van het eerste uur op de eerste rij! Wij gaan voor onze Legends op zoek naar de juiste match met specifieke bedrijven. Ze kunnen in één keer verschillende sporters sponsoren, die allemaal een andere fanbase hebben. Wij zorgen dat de sporters een uitstekende personal branding hebben en dat de sponsoractivatie optimaal verloopt. We kijken verder dan een logo op het shirt en gaan voor vernieuwende sponsorovereenkomsten op basis van ambassadeurschap en meetbare activatie op social media. Heb je interesse? Dan praten we hier graag over verder.